Achter de schermen bij de Ferskoppeling

Streekomroep RTV NOF bij Iepenloftspul Brantgum
Waar een klein dorp groot in kan zijn! Brantgum speelt dit jaar De Ferskoppeling. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw. Een kijkje achter de schermen bij een kostuumrepetitie.

Vrijdag 22-05-2015
BRANTGUM – Brantgum speelt dit jaar De Ferskoppeling, naar het boek van AM de Jong De Martelgang van Kromme Lindert. Baukje van Hijum en Atsje Lettinga bewerkte de oorspronkelijke tekst. De Friese vertaling is van Baukje van Hijum. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw. Een kijkje achter de schermen bij een kostuumrepetitie.

Een kreupele bultenaar in een Brabants dorp is om zijn gebrek het mikpunt van spot en plagerij. Behalve voor een lief buurmeisje. Zijn broer trouwt met haar en hij woont bij hen in.

Als blijkt, dat zij voor het huwelijk zwanger was van een ander, vallen de gevolgen van hoon en achterklap op de bultenaar. En daarmee is zijn kleine beetje geluk aan scherven.

De voorstellingen zijn op 24, 26 en 27 juni op It Leechje in Brantgum. Per voorstelling zijn zeshonderd plaatsen beschikbaar. De regie is in handen van Atsje Lettinga die hiermee haar regiedebuut maakt. Eerder deed zij ervaring op met de muziekregie van diverse openluchtspellen. Er is nog een extra kaartverkoop in doarpshûs “De Terpring”, Roasterwei 6 te Brantgum. Dit is op zaterdag 30 mei a.s. van 14-16 uur.

 

Author Jeannetta

More posts by Jeannetta

Leave a Reply